Använder du sociala medier för att fronta ditt företag? I många fall kan det duga, men det finns många fördelar med att skaffa en hemsida till ditt företag. Idag googlar majoriteten av dagens samhälle efter hjälp, råd och betyg för varor och tjänster för att hitta den bästa dealen. Därför är det bra att ha en hemsida att fronta med. 

Skapa starka kundrelationer

Om du har en hemsida kan du fronta ditt varumärke och enkelt bygga förtroende till dina kunder, annars finns det en risk att de blir misstänksamma mot ditt företag. I dagens samhälle tar alla för givet att alla företag finns i den digitala och fysiska världen, och har du ingen hemsida kan du till och med anses vara irrelevant om du inte har en hemsida.

Marknadsför dina tjänster/produkter 

På din hemsida kan du enkelt fronta företagets budskap i det format som passar dig bäst. Detta ger kunden en möjlighet att skaffa sig en bild av dig och ditt företag, utan att du ska behöva berätta allt detta själv. Publicera din kunskapsnivå, servicenivå, recensioner och ditt goda rykte på ett smidigt sätt. Ett plus är att du får gratis spridning via sökmotorer och som i sin tur kan leda till flera potentiella kunder. Det är något som sociala medier inte får, eftersom dessa inte syns bland sökresultaten.

Se din hemsida som en butik som har öppet dygnet runt. Lägg anpassad information till kunderna så de själva kan hitta det de söker efter. Det sparar dig och dina kunders tid, och du slipper att endast prata priser eller vara “kundtjänst” för ditt företag, hur bra?

Använd Google Analytics för att optimera din sida, det är ett jättebra verktyg att använda på din hemsida för att hitta potentiella kunder. Du kan exempelvis se vilka tjänster eller produkter som genererar större intresse bland potentiella kunder, se vad dina kunder söker på inom din bransch och förbättra din sökmotoroptimering (SEO).

Bygg din hemsida med WordPress – en smidig plattform

Det kanske känns jobbigt att bygga en hemsida? Det finns många olika sätt för att bygga en hemsida. Du kan koda en hemsida själv om du sitter på den kunskapen, men om du inte sitter på den kunskapen, och vill använda något som är smidigt och enkelt, rekommenderar jag WordPress. Det är en plattform som är världsledande på marknaden idag och är faktiskt helt gratis. Dessutom slipper du vara teknisk kunnig för att använda den, men kan samtidigt uppnå ett proffsigt resultat. 

Det finns också webbyråer som kan hjälpa dig att skapa din hemsida från början till slut, hjälpa dig med marknadsföring och andra saker som angår din hemsida. Det brukar vara ett säkert kort att anlita ett företag som är kunniga inom sitt område då det kan hjälpa dig att optimera sidan efter dina behov. Du kan läsa mer om WordPress support här.

Kategorier: Tankar